Friday, 28 December 2012

PROMO 2013 | 13 slots only to get this promotion

   
Salam semua,


Kami ingin berkongsi dengan anda mengenai Promo 2013 yang kami buat 'KHAS' untuk 
sesiapa yang buat majlis (Nikah/Sanding/Bertandang) pada 13 haribulan setiap bulan.
Kami akan bagi special price kepada anda iaitu RM1,200 sahaja untuk cover satu

majlis. Sebarang keraguaan, kebimbangan tarikh dicuri orang atau ingin maklumat lanjut
dari kami, sila ringan-ringankan jari anda untuk menaip email kepada kami di houseofartstudio@yahoo.com.

Contoh-contoh video : https://vimeo.com/49606548
                                     https://vimeo.com/44662345

Wednesday, 26 December 2012

29 cara untuk kekal kreatif by TOFU


Salam kepada semua, hari ini kami nak share video yang mungkin berguna untuk anda. 
Mungkin sebelum ni kami banyak share kan video-video yang banyak berkaitan art dan wedding, tapi kali ini lebih kepada motivasi dan educational sikit.

Video di atas ni kami jumpa di Vimeo masa tengah syok-syok cari idea mengenai videografi. Main picture video yang hanya 1 minit 50 saat ni betul-betul menarik minat kami untuk tekan button play.
Kami bersetuju 200% dengan apa yang diberitahu di dalam video ni. Kepada sesiapa yang tak boleh play video ni, kami share di bawah ni apa yang diperkatakan :

29 Ways To Stay Creative

1. Make lists
2. Carry A Notebook Everywhere
3. Try Free Writing
4. Get Away From Computer
5. Quit Beating Yourself Up
6. Take Breaks
7. Sing In The Shower
8. Drink Coffee
9. Listen to New Music
10. Be Open
11. Surround Yourself With Creative People
12. Get Feedback
13. Collaborate 
14. Don't Give Up
15. Practice, Practice, Practice
16. Allow Yourself To Make Mistakes
17. Go Somewhere New
18. Count Your Blessings
19. Get Lots Of Rest
20. Take Risks
21. Break The Rules
22. Don't Force It
23. Read A Page Of Dictionary
24. Create A Framework
25. Stop Trying To Be Someone Else's Perfect
26. Got An Idea? Write It Down
27. Clean Your Workspace
28. Have Fun
29. Finish Something

Walau apa pun, terima yang baik dan yang rasa tak perlu ikut tu tak payah ikut. 
Selamat menjadi insan yang kreatif c:
p/s - This great video was created by TOFU. https://vimeo.com/24302498

Friday, 7 December 2012

Wawancara oleh pelajar UiTM Shah Alam


Minggu lepas, studio kami dilawati oleh 3 orang pelajar UiTM Shah Alam. Tujuannya adalah untuk menemuramah kami untuk subjek Design Management (Kalau tak silap). Sesi temuramah berjalan selama 20 minit, banyak yang kami kongsikan bersama mereka. 

Antara soalannya ialah, "Bagaimana terfikir untuk menubuhkan sebuah syarikat dan berapa banyak modal permulaan yang diperlukan?" (Mungkin susunan ayat tidak sama, tapi maksudnya lebih kurang macam tu). Maka, kami pon berkongsi pengalaman demi pengalaman, satu per satu, dan mereka pon berpuas hati dengan ulasan yang kami berikan.

Setelah tamat sesi temuramah, kami hadiahkan T-Shirt limited edition THOARS kepada mereka tanda terima kasih tidak terhingga kerana sudi menemuramah syarikat kecil kami ini (yang bakal menjadi BESAR).

p/s - Harap lebih ramai pelajar-pelajar, wartawan-wartawan datang untuk 'interview' kami

Wednesday, 14 November 2012

The Land of Tragedy by Januri (Galeri Chandan, Publika)

                     Januri - The Land Of Tragedy from The House of Art Studios on Vimeo.

Terima kasih kepada Galeri Chandan kerana memberi kami ruang dan peluang untuk mendokumentasikan pameran ini. Terima kasih juga kepada saudara Januri kerana sudi ditemuramah dan melayan beberapa soalan dari kami. Harap video ini dapat memberi manfaat kepada pelajar-pelajar seni halus, pecinta-pecinta seni dan para seniman. Insyaallah akan lebih banyak lagi video-video seperti ini dari kami. 

Sokongan anda amat kami hargai c:

-MSA, THOARS co-founder-

Dowh-Nut : THOARS 4th Generation Limited T-Shirt



THOARS 4th Generation T-Shirt 
100 pcs only
Order to made
RM50
+RM10 for postage
XS-XXL

How to order?
1. PM or Email us your NAME, PHONE NO, ADDRESS, SIZE, and QUANTITY OF T-SHIRT.
2. Make a payment (Bank in to The House Of Art Studios 562218206921 - Maybank) RM50 COD, RM60 if including postage.
3. We will update you when the T-Shirt is ready to collect or post.


Monday, 5 November 2012

Edroger Rosili - The comeback


Setelah hampir setahun lebih mendiamkan diri dari sebarang aktiviti seni, Edroger Rosili atau lebih mudah dikenali sebagai Roger kembali mewarnai dunia seni visual tanahair.
Semasa bertemu beliau minggu lalu, beliau menyampaikan hasrat untuk aktif semula berkarya menerusi pameran terbarunya di Pace Gallery pada November ini.

Krew THOARS sempat menemubual beliau di studionya yang terletak di Setia Alam dan video itu akan dikongsi di laman vimeo kami tidak lama lagi.

Tuesday, 30 October 2012

New Space : Neue Platz


THOARS | New Space

We back to business after arranging our new space.
For those who want to come and visit our new space, please inform us earlier.

From sketches, drawing and final output


Dah agak lama juga tak design character untuk dijadikan T-Shirt.
Mungkin kali ni akan berbeza sedikit dari yang lepas-lepas.
Mungkin selain T-Shirt, ada produk-produk sampingan lain.
Still dalam kuantiti yang limited, terhad, terbatas.
Kepada yang dah kumpul T-Shirt - T-Shirt kami, teruskan mengumpul.
Terima kasih c:

MSA, co-founder THOARS

Tuesday, 23 October 2012

Latest job for GCEL



Busy memang busy. For the whole week, layan job printing from this company. Berbaloi sangat. A feedback from client very good. There were satisfied with what we have done. 
Well done, THOARS!!

Monday, 15 October 2012

Year-end promotion for wedding videography


Kepada sesiapa yang sedang mencari cinematographer untuk majlis perkahwinan, kami
ada menyediakannya dengan promosi hebat dan promosi ini adalah TERHAD 
kepada 10 pasangan bertuah sahaja.


Kami bantu anda untuk jimat. Tempah tarikh sekarang untuk 
rebut peluang keemasan ini

Ingat!! hanya 10 pasangan sahaja yang akan menerima tawaran menarik ini.
Contoh video boleh tengok di https://vimeo.com/user10003455/videos

Sebarang pertanyaan dan tempahan tarikh boleh telefon terus 013 691 5338
atau email kami houseofartstudio@yahoo.com.

Wednesday, 3 October 2012

WTS - SIGMA 85mm f1.4





SIGMA 85mm f1.4
Can use for CANON body
2nd hand 
FOR SALE
RM2500 (Nego)
RM2200
call Sufian 013 691 5338
COD SHAH ALAM, Seksyen 7

Saturday, 22 September 2012

THOARS New space?


THOARS New Space?
Yeahh we finally decided to move out.
We will update our new address shortly 

Thursday, 20 September 2012

Interior Photography - Bedroom


Setelah beberapa bulan menceburkan diri di dalam bidang fotografi dan videografi perkahwinan, kami ingin mencuba sesuatu yang berbeza, bukanlah banyak bezanya, 
cuma subjek dan clientnya sahaja.
Mengambil gambar 'setting' yang pegun dan dibantu dengan dekorasi ruang yang menarik sedikit-sebanyak memberi pengalaman baru bagi kami. Tidak ramai berpeluang menceburkan diri di dalam bidang ini (walaupun sebenarnya dah ramai tetapi kurang pendedahan). Apa yang kami boleh katakan, bidang ini sesuatu yang menyeronokkan dan mampu memberi pulangan yang tinggi.

p/s - Bila la nak dapat rasa tidur dalam bilik tidur macam ni~

Sunday, 16 September 2012

Laptop Backpack (Fully Padded Bag)

Nylon 1680D (Double)
48cm(H) x 36cm(L) x 20cm(W)
Black only

We currently supply this Laptop Backpack 
Agent wanted!!
Minimum order 30pcs
Email us for quotation houseofartstudio@yahoo.com










Monday, 3 September 2012

Izzah + Nik | Solemnization + Reception


Izzah + Nik | Solemnization + Reception
Masjid Shah Alam / Dewan Guthrie
July 2012
For HD quality https://vimeo.com/49606548

Sunday, 2 September 2012

Anniketyni Madian - 3D Designer / Sculptor


Anniketyni Madian, is a young female sculptor who works as a 3D Designer for an event management company in Kuala Lumpur. She started in a very small studio in Meru, Klang and had now moved to a nice-proper studio. Although she is busy with her digital 3D works, she still manages to reserve extra time to do her 'homework' - making sketches, working drawing and real 3D sculpture. Being full-time artist is not the big picture for her in the meantime, but hopefully after 10 years or so, she can achieved that successfully.

Wednesday, 15 August 2012

Salam Lebaran 2012

THOARS RAYA 2012 from The House of Art Studios on Vimeo.

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir Dan Batin
Kami dari The House Of Art Studios menyusun sepuluh jari 
memohon ampun dan maaf dari hujung rambut sampai ke hujung kaki
sekiranya terdapat salah dan silap semasa mengendalikan tempahan baju, 
printing, dan video perkahwinan saudara dan saudari sekalian.
Diharap kalian semua dapat bergembira di hari lebaran ini.

Sekian
(Makan la ketupat dan lemang bebanyak ye c:)

Tuesday, 31 July 2012

Promosi Aidilfitri - POSTER



Salam Ramadhan
Kami di THOARS berbesar hati untuk mengumumkan promosi sempena Aidilfitri yang akan bakal menjelang beberapa minggu sahaja lagi.
Kami melancarkan promosi yang pertama iaitu untuk cetakan Poster bersaiz A2 & A3.
Promosi bermula dari 1 Ogos hingga 30 September 2012.
Jadi, apa tunggu lagi? Cepat design Poster anda sekarang dan hantar kepada kami untuk cetakan full colour di atas kertas 128gsm Art Paper. 
Agen-agen diperlukan (nak dapat duit raya tak?)

Friday, 6 July 2012

Forum Kerjaya @THOARS




Tanggal 23 Jun 2012 merupakan hari paling bersejarah untuk kami di The House Of Art Studios@THOARS kerana kami menerima kunjungan seramai 85 orang pelajar tahun akhir UiTM Sri Iskandar, Perak. Semua pelajar ini merupakan pelajar jurusan seni halus peringkat diploma yang dijangka akan menamatkan pengajian pada tahun ini. 

Tajuk forum kami pada hari itu ialah 'Kerjaya selepas belajar'. Seperti apa yang kami maklum, sukar bagi para graduan seni halus untuk mencari pekerjaan selepas menamatkan pengajian. Kami juga merupakan lulusan seni halus peringkat Ijazah dan kami dapati masalah itu bukanlah sesuatu yang 'kronik'. Kami bercerita mengenai pengalaman kami yang baru sahaja 6 bulan beroperasi dan menggunakan segala kepakaran yang telah dipelajari oleh semua pelajar seni halus. Tidak ada satu pun yang kami tidak belajar. Semuanya sama, mungkin 'subject matter'nya sahaja berbeza. Para pelajar juga diterangkan mengenai penglibatan di dalam bidang perniagaan.

Forum yang berlangsung selama 1 jam lebih itu diisi dengan soal jawab dari para pelajar yang ingin mengetahui dengan lebih mendalam tentang perniagaan yang kami jalankan. Tayangan video-video portfolio kami juga menarik perhatian para pelajar dan beberapa sesi soal jawab mengenai bagaimana cara penghasilan video dan 'software' yang sesuai untuk proses suntingan video telah berlangsung dan diharap para pelajar dapat mendapat manfaatnya.

Insyaallah selepas ini lebih banyak forum-forum seperti ini dapat diadakan, dan kami mengalu-alukan kepada mana-mana institusi yang ingin menggunakan khidmat kami untuk forum seperti ini. Kelas asas videografi DSLR juga akan diadakan tidak lama lagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi 03 5523 7610 - Miss Neeloffa (Marketing Executive) atau Mohd Sufian Abdullah (Co-founder/Project Director)

Wednesday, 27 June 2012

White Studio


Interested to use our space? Call us and book NOW
Weekdays - 10 a.m to 10 p.m
Weekend - 11 a.m to 6 p.m 
Please make your reservation at least 1 week before.
Price : RM30/hour
 Equipment and photographer NOT provided

Monday, 18 June 2012

Bunting for Ridzal (Nissan)


Bunting 2' x 3'
35 pieces
Wanna bunting like this?
Call us at 03 5523 7610 for price
We can print it based on your budget

Tuesday, 5 June 2012

THOARS a place like home


Finally we have enough time to 'kemas-kemas' our studio/office to look like a 'House' - Yeahhh our place should look like a home. We arrange all back to make sure we love our working space. If you guys want to visit our studio/office, please do from 10 am to 6 pm c: owhh Please call us first at 03 5523 7610

Monday, 4 June 2012

NEW price list in JUNE 2012


Yeyy. 

Finally we have our own office telephone number (after several months operating the business) and the most important is you guys can call us from 10 am to 6 pm only c:

We have finalize our latest price list. We put new items such as custom sweater and Polo T-Shirt and thumbnail sample for reference. 

We also looking for agent who willing to work with us, promoting and distributing our flyers, and get paid up to 10 percent per job c: Free training include for those who interested 



Tuesday, 22 May 2012

THOARS on TWITTER



Follow us on Twitter.com (@Thoars)
We will update our latest job, news, project and product and also our video c:


Es-Serut Bolognaise - Carbonara Brochure


Latest project
Brochure A4 C - Fold
Email us to get any printing quotation